OVUP mokymų vadovai žinias gilino senovės Olimpijoje

Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) įgyvendinamos Olimpinių vertybių ugdymo programos (OVUP) mokymų vadovams suteikta išskirtinė galimybė Graikijoje susipažinti su olimpinio judėjimo istorija. Tokia galimybe pasinaudojo ir Lietuvos sporto universiteto Kėdainių „Aušros“ progimnazijos fizinio ugdymo mokytoja metodininkė Jolita Gvergždienė.

Pagrindiniai olimpinių vertybių skleidėjai Lietuvoje balandžio pabaigoje lankėsi Atėnuose bei istorinėje Olimpijoje, kur praktiniuose seminaruose, organizuojamuose mokslininkų,  susipažino su esminėmis olimpinio judėjimo ištakų vietomis bei buvo pakviesti pasidalinti gerąja Lietuvoje vykdomų mokymų patirtimi. OVUP mokymų vadovai apsilankė istorinėse olimpinio judėjimo vietose, bendravo su profesoriais, mokslininkais, kurie išsamiai analizavo olimpinio judėjimo istoriją, o ši išties yra unikali ir labai vertinga. Mokymų vadovai yra būtent tie žmonės, kurie olimpinio judėjimo idėjas skleidžia visoje Lietuvoje, todėl šiame projekte įgytos patirtys neabejotinai praturtins jų organizuojamus mokymus, o lektorių idėjų sklaida ir naujausios žinios pasieks ir kitus mūsų šalies pedagogus.

Programos „Erasmus +“ projektas „Olimpinis ugdymas: nuo senovės Graikijos iki šių dienų Europinių praktikų“ subūrė olimpinio ugdymo atstovus iš trijų Europos valstybių – Lietuvos, Estijos bei Graikijos. Aštuonių dienų vizito metu dalyviai lankėsi Atėnų olimpiniame muziejuje, pirmųjų olimpinių žaidynių vietoje Olimpijoje. Projekto dalyviams sudaryta galimybė nusikelti į istorijos ištakas ir tapti olimpinių žaidynių dalyviais. Projekto dalyvius Graikijoje kiekviename žingsnyje lydėjo tų senųjų olimpinių laikų dvasia, nenusakomi jausmai ir emocijos. Mokymų vadovai įgijo unikalių žinių ir patobulino savo bendrąsias kompetencijas. „Praturtinau istorines žinias apie senovės Olimpiją, įgijau neįkainojamos patirties bei praktikų iš Estijos ir Graikijos atstovų. Labai džiaugiuosi, kad galiu nuolat mokytis, tobulėti, įgytas žinias pritaikysime vykdydami olimpinių vertybių sklaidą visoje Lietuvoje“, – džiaugėsi OVUP mokymų vadovė Jolita Gvergždienė. Projekto veiklose dalyvavo, patirtimi dalinosi ir istorines olimpinio judėjimo žinias gilino 52 dalyviai iš trijų Europos valstybių. Projekto organizatoriai – LTOK, Estijos bei Graikijos