Respublikinio 1–4 pradinio ugdymo klasių mokinių darbelių iš antrinių žaliavų konkurso „Mes iš pasakų“ rezultatai

Baigėsi Lietuvos sporto universiteto Kėdainių „Aušros“ progimnazijoje nuo lapkričio 7 iki gruodžio 12 dienos organizuotas ir vykdytas respublikinis nuotolinis 1– 4 pradinio ugdymo klasių mokinių darbelių iš antrinių žaliavų konkursas „Mes iš pasakų“. Konkurso tikslas yra ne tik  parodyti, kaip, tausojant aplinką, panaudojant nebenaudojamus daiktus, galima mažinti vartotojiškumą ir iš antrinių žaliavų sukurti įvairių kalėdinių žaisliukų pagal perskaitytas pasakas, bet ir skatinti mokinių  domėjimąsi lietuvių etnine kultūra, motyvuoti juos skaityti knygas.  

Mus pasiekė net 158 mokinių kūrybiniai darbai iš 39 Lietuvos švietimo įstaigų. Kasmet konkurse dalyvauja vis daugiau mokinukų, o tai rodo, kad tvarumo tema visiems aktuali. Džiugu, kad konkurse dalyvavo ir programos „eTwinning“ mokytojai ir jų ugdytiniai.

Pateikti darbai buvo vertinami keturiose pradinių klasių mokinių amžiaus grupėse pagal šiuos kriterijus: temos atitikimą, tikslinį ir kūrybišką antrinių žaliavų panaudojimą, vizualinį darbo patrauklumą, elementų išskirtinumą ir meniškumą, kūrinio išbaigtumą.

Dėkojame visiems dalyviams, jų mokytojams už bendradarbiavimą ir tvarumo bei atsakingų gyvenimo įgūdžių ugdymą(si) kartu.

Pristatome mokinių kūrybinių darbelių parodą:

https://danguoleta.netboard.me/mokinilk1rybini/