Pažintinės kultūrinės veiklos diena „Sveikatos aruodai“

Rugsėjo 30 d. LSU Kėdainių „Aušros“ progimnazijoje vyko pažintinės kultūrinės veiklos diena „Sveikatos aruodai“. Kasmet tradicinė ir vis kitokia!

Rytas prasidėjo nuo gražios socialinės iniciatyvos „Gelbėkime vaikus“, kuri vyksta jau 9-tąjį kartą. Šių metų solidarumo bėgimo tikslas – ugdyti vaikų socialinę atsakomybę, sąmoningumą bei solidarumą, suteikti pagalbą Lietuvos ir Ukrainos vaikams. Mokiniai, lydimi klasių vadovų ir mokyklos administracijos atstovų, apibėgo simbolinį ratą aplink mokyklą. Jėgas bendrai sportinei veiklai susivienijo visa bendruomenė.

Vos tik spėję pailsėti po aktyvios fizinės veiklos, kiekviena klasė nuskubėjo ruošti pusryčių stalo: gamino dekoracijas bei pusryčiams tinkamus patiekalus. Mokiniai diskutavo apie pusryčių naudą, aptarė, kodėl reikia valgyti pusryčius, prisiminė sveikos mitybos piramidę Netrūko ir kitokių įdomių veiklų! Šią dieną mokiniai, bendraudami ir bendradarbiaudami su klasių auklėtojais ir dalykų mokytojais, kartu kurdami, parengė sveikatos knygeles apie vaisius ir daržoves, pieno produktus ir grūdines kultūras, mėsą ir žuvį bei konditerinius produktus. Kiekvieną knygą sudarė receptai, patarimai, iliustracijos. Šiai užduočiai atlikti reikėjo daug kruopštumo, kūrybiškumo, žinių ir sklandaus komandinio darbo.

Mokykloje svečiavosi Kėdainių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro visuomenės sveikatos specialistės: J. Petraitienė vedė šiaurietiško ėjimo pamokas, R. Proscevičiūtė – praktinius užsiėmimus „Sveikata ir sportas“, „Sveikatai palanki mityba“, S. Zubrickienė – modernaus šokio mankštą. Svečių sąrašą papildė ir dziudo trenerė E. Baltrušaitienė, kuri supažindino mokinius su dziudo sporto šakos pradmenimis. Mokiniai dalyvavo kultūros paso edukacinėje programoje „Rūgščių ir šarmų įtaka sveikatai“ veiklose, kad sužinotų apie rūgčių ir šarmų poveikį žmogaus organizmui.

5a ir 5d klasės išvyko į Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centrą ir Krepšinio namus, o 6d klasės mokiniai aplankė A. Dirsytės gimtąją sodybą Kapliuose, dekoravo vaistažolių maišelius.

Tikimės, kad įvairi ir gausi veiklų programa paskatins mokinius ir toliau puoselėti mokyklos tradicijas.